Kunst!


Het museum van De Belles Arts Valencia herbergt een berg schilderijen waaraan je zo voorbij kunt lopen, knap geschilderd maar brrrrr.  Jezus aan het kruis op zijn Spaans, Christus aan het kruis op zijn Italiaans en zo ook met de notabelen; de één nog norser kijkend dan de ander. Nou, dan heb je een goeie 90% gehad en dan zijn er toch nog pareltjes! Een bootje, prachtig geschilderd. Een nors kijkende man met deerne die ik de titel mee zou geven ‘Maar d’r komen andere tijden” of ‘nog wel’.  En verdomt je hebt het nog niet gedacht of je komt een meid tegen die je niets meer hoeft wijs te maken! En dat maakte het toch goed.

 

         

Vandaag naar het museum van de Arts Moderna. Nu had ik tevoren bedacht mij eens heerlijk te gaan ergeren aan al die moderne rommel! Op weg ernaar toe dacht ik al een voorbode van het museum tegengekomen te zijn, maar nee, deze dames met een cyclaam op hun hoofd waren blikvangers bij een zaakje in opvallende dameskleding.

Ik moet zeggen dat ik al snel onder de indruk kwam van de tentoongestelde kunst. De werken van Julio Gonzalez waren zeer divers en uitdagend. Het ijzeren beeldje mag van mij zo (dan wel 10x groter) op de grote markt naast de Zonnevechter die ik ook al zo bewonder. Erg mooi vond ik het lichteffect op de muur van een hangend plastiek.

                 

 

Maar er waren ook jammerlijkheden. Zo ontstond er een hels kabaal wanneer je een zaal binnenkwam door een oude stofzuiger die als straalmotor werd gebruikt om een installatie in het rond te draaien. Al draaiend kwam dan één van de armen tegen de muur aan waardoor het doordraaien werd gehinderd. Ik de suppoost erop geattendeerd maar die deed zijn duim omhoog; het hoorde zo. Ook jammer een supermarktkarretje midden in wat rommel. Tenslotte bleken de ratten de pilaren te hebben aangevreten waardoor de zaal dreigde in te storten; slordig! Eenmaal buiten: de zon!

 

       


3 reacties op “Kunst!”

  1. Prachtig Cees!! Jammer wel van die ratten, het wordt zeker niet goed schoongehouden? Gelukkig ben je voor het instorten naar buiten gegaan. Wat een blauwe lucht!!!😍

  2. Het is wel een volgevreten rat zeg…..
    Mooi, die verrassende kunst, die je blik weet vast te houden.
    En die cyclamen op je hoofd zijn eigenlijk een variatie op een groen dak🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *